Lipolip

Printvriendelijke versie

Lipolip

Sommigen hebben heel veel moeite om ondanks een gezonde voeding toch een gezond gewicht te behouden.   

Het feit dat dit zo moeilijk gaat kan verschillende oorzaken hebben :

  • De schildklier die te traag werkt
  • Hormonale stoornissen
  • Stress en/of emo-eten
  • Medicatiegebruik
  • Spijsverterings- en darmproblemen

Uiteraard werken wij als gezondheidstherapeuten aan al deze oorzaken en bieden wij u een volledig programma inclusief gezonde voeding aan.  

Soms is het echter nodig om dringend enkele extra kilootjes te verliezen. Dan kan het raadzaam zijn om een extra hulpmiddel in te zetten.

Wij gebruiken voor dit doel het driefase plan (dieetfase, stabilisatiefase, balansfase) van LipoLip®.

Dit biedt een lifestyle programma waarmee je op verantwoorde, vitale manier in korte tijd heel wat gewicht, vet verliest. Nadien wordt je een gezond voedingspatroon aangeleerd aangepast aan jouw behoeftes.

Tijdens de dieetfase neem je elke ochtend een ampule Lipolip en houd je je aan een strikt dieetplan.

Elke week kom je op controle en ontvang je je nieuwe voorraad ampules.

De kuur kan max. 42 dagen duren en gemiddeld verlies je tijdens deze periode 10% van je lichaamsgewicht.

 

Inhoud 


Het LipoLip® lifestyle programma bestaat uit een 3 fasen plan met een uitgebreide handleiding, allerlei tips en smakelijke menu’s.

Fase 1 – Dieetfase

Fase 1 – de Dieetfase – duurt 23 tot max 42 dagen en draait voornamelijk om het kwijtraken van je overtollige ongezonde vetten (vetkwabben over heel je lichaam en (inwendig) buikvet. Deze fase bestaat uit een vet – en koolhydraatarm dieet met gezonde en lekkere recepten, eventueel ondersteunende voedingssupplementen en professionele begeleiding (live of telefonisch/per e-mail).


Fase 2 – Stabilisatiefase


De Stabilisatiefase is een periode van 21 dagen waarin het dieet langzaam wordt aangevuld, zodat je gewicht stabiliseert (geen jojo-effect) en vaak zelfs nog wat afneemt. Streefgewicht nog niet bereikt? Dan kun je gerust langer in fase 2 blijven. Een voedingssupplement biedt – waar gewenst – nog ondersteuning.

 

Fase 3 – Balansfase
In de Balansfase krijg je tools aangereikt die je kan gebruiken in je dagelijks gezond eetpatroon.

In deze fase pas je bovendien toe wat je in fase 1 en 2 hebt geleerd over gezonde keuzes maken. Deze fase draait vooral om het vinden van een balans die bij jou past.
Na het doorlopen van fase 1 en 2 is je visie op eten helemaal veranderd. Je bent het nu gewoon om gezond te eten. Uiteraard mag je nog eens zondigen. Ik stel steeds de 80/20 regel voor. Voor 80 procent probeer je een zo gezond mogelijk voedingsprogramma aan te houden. Kies voor minder koolhydraten uit brood, pasta en aardappelen en meer koolhydraten uit groenten die door hun rijk aanbod aan vezels geen invloed op je suikerspiegel hebben. Eet ook meer gezonde eiwitten en gezonde vetten in de plaats (vette vis, olijfolie (niet verhitten!) kokosvet, lijnzaad)

 

Wat is jouw investering in een gezond gewicht?

 

Kuur met 36 ampules + 5 consulten inbegrepen : 270 euro

 

 

Recepten voor degenen die de Lipolipkuur volgen  (website is nog volop in ontwikkeling dus komt binnen een paar dagen nog eens een kijkje nemen hier :) )

 

Groene ontbijtsmoothie

Ingrediënten :

  • 1 stuk bleekselder
  • 1 halve komkommer
  • 1 zure appel

  

Bereiding : 

Heel simpel!   Gooi alles in de blender en mixen maar!

 

 

 Kaneelappeltjes 

Schil een groene appel en snijdt in dunne plakjes, bestrooi met kaneel en zet even in de oven tot de appeltjes zacht worden.

 

 

Asperges met ei en bieslook 

Ingrediënten : 

  • 250 gr asperges
  • 3 eieren
  • verse bieslook
  • peper en zout

 

Bereidingswijze : 

Maak de asperges - alvorens te koken - goed schoon.

Doe de asperges in een pan met ruim water en een snufje zout en kook - afhankelijk van de dikte van de stelen én van persoonlijke voorkeur - in zo'n 10 minuten gaar. Als de onderkant zacht aanvoelt, zijn de asperges klaar. 

Kook 3 eieren hard, pel ze en verwijder van 2 eieren het eigeel. Leg de asperges en gekookte eieren op het bord, besprenkel met het vocht van de asperges. Hak tot slot de bieslook fijn en strooi over het geheel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe en je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht.

  

Champignons omlet

Zet een pan op hoog vuur  met een anti-aanbakvel en bak de champignons al omscheppend goudbruin en fruit het uitje mee. Verwijder het eigeel van 2 eieren en bak samen met een 1 compleet ei mee met de groenten. Voeg naar smaak wat zout toe en maak de omelet af met verse bieslook. Eet er een gemengde salade bij 

 

Gemengde sla met gemarineerde tofu reepjes

 Ingredienten :

  • gemengde sla
  • soyascheuten
  • komkommer
  • 100 gr Tofu

 

Bereiding :

Snijd de tofu in reepjes en laat deze marineren in de sojasaus. Gril of bak de tofu reepjes gaar op een bakfolie. Verdeel de tofu reepjes over de salade. Sprenkel er nog wat sojasaus over en geniet!
 

 

Roerbakgroenten met kip en tomatensalade

 Ingrediënten:
• 100 gram kipfilet
• allerlei groenten fijn / grof gesneden die in de lijst zijn opgenomen
• veel soyascheuten
• 2 uien
• 1 bol knoflook of 3-4 tenen
• rode/groene peper
• koriander
• peper
• zout
• kerriepoeder
• gember (eventueel)
• 2-3 tomaten

 

Bereidingswijze:
Bak de kipfilet om en om met peper, zout, koriander, eventueel kerriepoeder en fijn gesneden gember. Laat de kipfilet 5 minuten nagaren in een voorverwarmde oven van 180 graden. Roerbak in dezelfde pan de groenten (behalve de tomaten) en voeg de kip toe.

Strooi wat verse koriander en peper en zout over de in blokjes gesneden tomaten en eet dit bij de kip. 

  

 

Tomatensoep met balletjes

 
Ingrediënten:
• 100 gram gemalen biefstuk tot balletjes draaien
• 750 ml water
• 250 gram ontvelde tomaten
• 2 eetlepels gesnipperde bladselderij
• ½ eetlepel tijm
• 1 zakje Knorr tomatenbouillon
• Zout
• Peper
• Nootmuskaat

 

Bereidingswijze:
Draai de biefstuk tot balletjes. Breng het water met de balletjes aan de kook en schuim het af. Pureer de ontvelde tomaten. Voeg de gepureerde tomaten, de bladselderij, de tijm en de tomatenbouillon toe aan het water met balletjes en laat dit op een laag vuurtje doorkoken. Voeg naar smaak de kruiden toe.

 

 

 Knoflookkip

 
Ingrediënten:
• 100 gram kipfilet
• 2 teentjes knoflook
• 1/2 rode spaanse peper
• 2 tomaten
• 50 ml vetvrije bouillon
• 2 sjalotjes of kleine uitjes
• peterselie
• selderij
• rozemarijn

 

Bereiding:
Pureer de tomaten in en blender en voeg de bouillon daaraan toe. Snijdt de uitjes klein en doe hetzelfde met de spaanse peper (wel ontpitten).

Doe wat water of bouillon in een braadpan. Braad de kipfilet aan alle kanten mooi bruin. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze tot ze glazig zijn. Snijdt de knoflook in fijne stukjes en fruit ze even mee. Voeg dan de spaanse peper (zonder pitjes) en de kruiden toe. Giet het tomaat/bouillon mengsel erbij en laat het daarna 30 minuten smoren op een laag vuur. Serveren met groente naar keuze. Lekker met bv. gestoomde bloemkool.

  

 

Kip met broccoli uit de wok

 
Ingrediënten:
• 100 gram kipfilet
• paprikapoeder
• knoflookpoeder en knoflook in plakjes gesneden
• zwarte peper
• 1/2 teentje knoflook, in plakjes gesneden
• 1/2 spaanse peper, zonder zaadjes in ringetjes gesneden
• 1/2 kleine prei, in ringen gesneden
• ½ rode paprika, in reepjes gesneden
• 150 gram broccoli, stengels en roosjes gescheiden, de stengels klein snijden

 

Bereiding:
Verhit de wok en bak daarin de knoflook en de spaanse peper. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg de prei, de paprika en de kleingesneden broccolistengels toe. Roer alles goed door elkaar en laat de groenten op laag vuur circa 10 minuten bakken. Voeg de broccoliroosjes toe, roer alles goed door elkaar en bak de roosjes nog 5-10 minuten, tot ze beetgaar zijn. Eet er desgewenst nog een rauwkostsalade bij.

  

 

Griekse gehaktballetjes

 
Ingrediënten:
• 1 kleine ui
• 1 eetlepel peterselie
• 1 eetlepel oregano
• 100 gram gemalen biefstuk
• 1/2 teentje knoflook
• 1/2 theelepel kaneel
• 1/2 theelepel munt
• een paar druppels verse citroen
• zout
• peper

 

Voorbereiding:
Ui pellen en fijn raspen op de groentenrasp. Gehakt in een kom doen. Knoflook, pellen en erboven persen. Ui, peterselie, oregano, kaneel, munt, citroensap, zout en peper toevoegen. Goed kneden tot een smeuïge massa. Maak ongeveer 10 balletjes van het gehaktmengsel. En laat een uur afgedekt in de koelkast staan.

 

Bereidingswijze:
Wat water of vetvrije bouillon verhitten in grote anti-aanbak koekenpan. De balletjes op halfhoog vuur bruin en gaar bakken. Schud regelmatig de pan en voeg zo nodig nog iets meer water bouillon toe. Laten uitlekken op keukenpapier en heet of lauw opeten met een kruidige rucola salade.

  

 

Gevulde tomaatjes met Hollandse garnalen

 
Ingrediënten:
• 100 gram Hollandse garnalen
• 2 middelgrote tomaten
• 1 eetlepel gesnipperde dille
• enkele druppels citroensap
• zout
• peper

 

Bereidingswijze:
Vermeng de garnalen met de dille en het citroensap. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd een kapje van de tomaat en verwijder de zaden. Vul de tomaten met de garnalen.
Eet er een rauwkostsaladde naar keuze bij.

  

 

Gemarineerde stukken kip met groenten

 
Ingrediënten:
• 100 gram kip
• gemberpoeder/verse gember
• 2 theelepels kurkuma
• knoflook naar smaak
• gedroogde koriander
• 1 ui
• paprika (zoveel je lust)
• champignons
• bleekselderie
• Chinese kool
• paksoi
• rood pepertje
• soyascheuten

 

Bereidingswijze:
Marineer de kip een half uurtje in kurkuma, gesnipperde knoflook, weinig koriander, beetje gember. Bak de kip 5 minuten om en om hoog in een tefalpan zonder vetstof. Laat de kip 10 minuten nagaren in een voorverwarmde oven op 180 graden. Snipper de uien grof. Bak de ui, paprika, champignons, bleekselderij in dezelfde pan. Voeg na 10 minuten de Chinese kool en paksoi toe. Voeg pepertje, peper en zout toe. Eet die met een saldade van fijngesnipperde ijsbergsla.

 

  

Gebakken wilde spinazie met biefstuk

 
Ingrediënten:
• 200 gr spinazie
• 1/4 bloemkool
• 100 gram biefstuk
• 1 ui
• 1 rode/groene of gele paprika
• 1 bolletje knoflook of 3 tot 4 tenen
• peper
• zout
• nootmuskaat
• kruidnagelpoeder
• koriander (eventueel)

 

Bereidingswijze:
Snijd de ui, champignons en de paprika in stukjes. Kook de bloemkool in water met zout beetgaar, giet het af en voeg eventueel nootmuskaat toe. Was de spinazie en roerbak snel met wat peper en zout tot het is geslonken. Bak ondertussen in bakpan de biefstuk om en om (gebruik hievoor een bakvel). Kruid de biefstuk tijdens het bakken met peper, zout, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en eventueel koriander. Leeg de biefstuk op een bord en hou warm door er zilverpapier over te leggen. Bak de groenten met knoflook en wat peper op hoog vuur in de biefstukpan om en om aan.

 

 

Gegrilde biefstuk met geblancheerde bloemkool en broccoli

Ingrediënten
• 100 gram biefstuk
• 75 gram broccoli, alleen de roosjes
• 75 gram bloemkool, alleen de roosjes
• 1 eetlepel groentenbouillon (vetvrij)
• peper, zout en nootmuskaat

Bereiding
Breng de biefstuk op smaak met een beetje peper en zout. Gril de biefstuk (of bak deze eventueel in een pan met anti-aanbaklaag).
Leg in een vuurvaste schaal om en om een rij broccoli- en een rij bloemkoolroosjes.
Sprenkel er de bouillon over, dek de schaal af met aluminium folie. Maak de broccoli en de bloemkool beetgaar in de oven. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  


Gekookte kipfilet met Turkse salade

Ingrediënten
• 100 gram kipfilet
• (kippen)bouillon (vetvrij)
• 1 grote trostomaat, zonder zaad in kleine blokjes gesneden
• 1 rode paprika, zonder zaad in kleine blokjes gesneden
• 1 rode peper, zonder zaad in dunne ringen gesneden
• 1 kleine ui, fijn gesneden
• 1 kwart komkommer in blokjes gesneden
• halve eetlepel fijngehakte peterselie
• 5 muntblaadjes, kleingesneden
• halve eetlepel citroensap
• peper en zout
• grote bladen (ijsberg)slla

 
Bereiding
Kook de kipfilet in een pan in de bouillon gaar. Schep in een kom de gesneden tomaat, paprika, rode peper, komkommer en de ui door elkaar. Voeg peterselie, munt en citroensap toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Snij de kip in kleine reepjes en serveer het op de salade.